jueves, 21 de junio de 2007

Trobada 20 D'OCTUBRE

Després dels fets que van succeir entre març i abril amb Jon Sobrino i la Parroquia de San Carlos Borromeo a Madrid, un grup de laics i laiques catalans de Comunitats Cristianes de Base i l’associació Cristianisme i segle XXI que inclou Centre d’estudis Francesc Eiximenis / Col·lectiu de Dones en l’Església / Cristianisme i Justícia / Cristians pel Socialisme / El Pregó / Església Plural / Espai Obert / Foc Nou / Som Església Catalunya entre d’altres, ens vam unir per tal de posar-nos al seu costat en aquells moments difícils.

Els dos desgraciats conflictes han estat la gota que ha fet vessar la nostra copa i la de tants d’altres creients d’arreu de Catalunya, Espanya i d’altres països. Veiem que tenen el seu costat positiu, ja que ens estan estimulant a viure i creure amb més força en la pluralitat eclesial dins dels límits de la fidelitat a l’evangeli, essent creients encarnats en les realitats socials i sempre cridats pels exclosos i oprimits com ens diu l’evangeli, i com porten tant de temps vivint Jon Sobrino i la Comunitat de San Carlos Borromeo. També és un revulsiu pels que desitgem de tot cor una església més oberta i dialogant, més senzilla i secular, que no solament és possible, sinó ja una realitat. Compartint la mateixa sensibilitat amb molts no creients o creients d’altra manera.

La concorreguda trobada de pregària diumenge 6 de maig a Bellvitge amb Javier Baeza (un dels 3 capellans de San Carlos Borromeo) i la posterior assemblea dissabte 26 de maig a Esplugues amb molts grups i sensibilitats diferents, ens van fer veure que la nostra solidaritat i la nostra fe convergien en un punt: l'aposta per una església viva, renovada, propera a la realitat del seu entorn i connectada amb el moment present. Amb una clara opció i compromís vers als pobres.

Per això, convidem tothom a la trobada que farem dissabte dia 20 d’octubre sota el títol "una altra església ja és possible". Una trobada dels creients d’arreu de Catalunya, i obert a tothom que vulgui compartir el mateix objectiu: trobar-nos, conèixer d’altres realitats, crear vincles i sentir-nos acompanyats davant determinats missatges de l’església jeràrquica. En resum, una trobada per a renovar plegats, en reflexió, diàleg i pregària, el nostre compromís de caminar vers una església cada dia més fidel al missatge de Jesús.

No hay comentarios: